2009-02-11 17:32:34• hírek • Szatmar.ro

Hiddink a Chelsea kispadján

A holland Guus Hiddink lesz nyárig az angol Chelsea vezetőedzője.

Az orosz válogatottat irányító Guus Hiddink lesz az angol Chelsea csapatának az új vezetőedzője, miután hétfő este megköszönték az eddigi mester, Luis Felipe Scolari edző munkáját. Ezt az egyesület honlapja jelentette be szerda délután.

 

Hiddink a „kékek" mellett nem adja fel a munkáját az orosz válogatott élén sem, mivel az orosz szövetségtől szabad kezet kapott, hogy eldöntse: marad-e a szbornaja élén is. Ez a megosztottság nem jelent újdonságot a holland szakembernek, mivel 2005-2006-ban egy időben volt a holland PSV Eindhoven és ausztrál válogatott szakvezetője. Ráadásul nyárig válogatottnak mindössze két világbajnoki selejtezőt kell letudnia, Azerbajdzsán és Lichtenstein ellen.

A taktikai zseninek tartott Hiddink igen eredményes edzői múlttal rendelkezik, mind klub-, mind pedig válogatott edzőként. A PSV edzőjeként 1988-ban BEK-et nyert (ezzel Eindhoven a legkisebb olyan város, amely BEK-győztes csapattal rendelkezik.) Szövetségi kapitányként a 2002-es világbajnokságon elődöntőig vezette Dél-Koreát, négy évvel később „kivitte" a csoportból Ausztráliát, a nyári Európa-bajnokságon pedig elődöntőig vezette az oroszokat.

A hírek szerint a 62 éves tréner 2,5 millió fontot kap majd barátjától, Roman Abramovicstól a fél éves londoni szerepvállalásért.

Huus Hiddink is hasonlóképpen szeretne majd örülni Londonban is.

Ezzel folytatódik az a hagyomány is, mely szerint Roman Abramovics tulajdonos megjelenése óta csak külföldi tréner tevékenykedett a Chelsea élén: az olasz Claudio Ranierit a portugál Jose Mourinho váltotta, majd jött az izraeli Avram Grant, majd a brazil Scolari. Utolsó angolként Glen Hoddle dolgozhatott a „kékek" edzőjeként, 1996-ban. (Nem számítva Graham Rix négy napos mandátumát 2000 szeptemberében.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: